Måndag

Mitt uppdrag idag var att hålla en ETCS-utbildning i Eskilstuna. Den skulle inte börja förrän klockan 10 men redan vid halv åtta steg jag in i en X12-a för att åka till Eskilstuna.

Jag satt med på uppstarten till veckans ER1-utbildning som en av instruktörskollegorna höll. Vid niotiden var de färdiga och begav sig bort till depån. Nu kunde jag rigga upp simulatorn och se till att den fungerade som den skulle.

Klockan tio dök eleven upp och vi kunde sätta igång med utbildningen. Efter bildspelet körde vi simulatorn för att träna på att hantera olika situationer i ETCS-n.

Vi åt lunch och därefter gick vi till depån. Inne i förarhytten i en ER1-a fick eleven knappa in tågdata och bekanta sig närmare i de olika menyerna i tågskyddssystemet.

När både eleven och jag kände att det räckte gick vi tillbaka till järnvägsstationen. Utbildningen var klar och jag rapporterade detta till elevens Gruppchef.

Jag plockade ihop simulatorn och återställde lektionssalen. Sen var det bara att ta en kaffe och vänta på att tåget mot Västerås skulle komma.