Tisdag-torsdag

Efter att ofrivilligt ha fått vara hemma ett par dagar på grund av en trolig matförgiftning inklusive återhämtning efter densamma kände jag mig nu redo att lämna lägenheten.

Som tur är har det varit väldigt lugnt på TRÅD – endast ett par samtal – och dessa har jag trots hemmavaron kunnat klara av.

I morse strax efter klockan sju gick jag till jobbet efter att ha avverkat ett TRÅD-samtal en dryg timme tidigare.

Vid tio i tio ringde Operativa Personalledningen och undrade om jag direkt kunde bege mig ut till X40-depån för att hjälpa till med en Provkörning. Jag gick ner till omklädningsrummet för att byta om och så beställde jag en taxi.

Det visade sig vara två ”varv” till Enköping som skulle köras. Fordonsingenjörerna skulle mäta ljudnivån från klimatanläggningen under körning och hade monterat upp mikrofoner i vestibulerna.

Första varvet körde vi utan modifiering – alltså original. Tillbaka i depån klättrade de upp till klimatanläggningen i innertaket och ändrade de ljudabsorberande elementen som sitter däri.

Sen var det dags för nästa varv. Väl tillbaka igen tackade de för hjälpen och jag beställde en taxi för att åka tillbaka till Centralen.

Resten av dagen tillbringade jag på kontoret med att förbereda nästa veckas uppdrag.

Min instruktörskollega har nu tagit över TRÅD-numret.