Onsdag

Jag gick till jobbet redan vid kvart i sex i morse. Där bytte jag om och så hann jag ta en kopp kaffe innan det var dags att gå ner till spår 5 för att åka med en X12-a till Eskilstuna.

Vid kvart över åtta drog en instruktörskollega och jag igång examineringsdagen för de nio elever som började sin ER1-utbildning i torsdags i förra veckan.

Efter att ha pratat ett tag i Konferensrummet tog vi på oss ytterkläderna och gick ut i det ymniga snöfallet. Vi tog oss bort till depån och efter en stunds väntan stod det klart vilka fordon vi skulle få använda.

På schemat stod multipelkoppling och därför delade vi upp oss i olika hytter och så fick var och en multipelkoppla och koppla isär. När vi var nöjda återställde vi det ena fordonet på dess ursprungliga plats och så liftade vi med det andra upp till Centralen. Det skulle ut i trafik och vi skulle iväg och äta så det var bra tajming.

Efter lunch gick vi tillbaka till depån. Nu fanns endast ett fordon att tillgå och det stod inne i verkstadshallen. Vi hoppade in i en av vagnarna och så fick eleverna logga in med sina läsplattor så att de kom åt slutprovet.

När alla var klara fortsatte vi med ett litet praktiskt moment som var och en fick utföra. Därefter var dagen slut och vi skickade hem eleverna. För oss instruktörer återstod att rapportera in resultaten i systemet och kontakta elevernas Gruppchefer.

På TRÅD-fronten var det väldigt lugnt större delen av examineringen och det var skönt. Det var först alldeles på slutet som det första samtalet ramlade in.

Sen kom det ett par samtal till under kvällen, men det har inte varit några jätteproblem.