Onsdag

Idag stod åter praktikåkning på schemat. Det är en av de båda kurserna som började i måndags som jag ska hjälpa till med. Det var eftermiddagspasset som gällde och de två eleverna tillhör åkstationerna i Eskilstuna respektive Hallsberg.

Vi började vid kvart i ett i Personallokalerna i Eskilstuna och då hade jag redan varit på plats ett tag. Vårt fordon stod uppställt på spår 4 efter avklarat förmiddagspass. Tillsammans gick vi ut och installerade oss i förarhytten.

Vid tjugo över ett fick vi grönt och kunde köra iväg. Drygt en timme senare stannade vi på spår 2b i Norrköping efter en lugn och problemfri resa.

Vi bytte ände och nästa elev satte sig i förarstolen. Tio i tre var alla kontroller i förarhytten avklarade och vi kunde avgå. Även i den här riktningen gick allt bra och vid tjugo över fyra rullade vi in till spår 2 på Eskilstuna C.

Efter ett snabbt hyttbyte var vi på väg igen. Nu var det Svealandsbanan som gällde och destinationen var Södertälje Hamn. Allt rullade på och väl framme bytte vi ände igen.

Sista etappen för idag var att köra tillbaka till Eskilstuna. Allt gick bra även nu. Vid kvart i sju stod vi på spår 1 och kunde därefter köra ner till depån och parkera på anvisat spår.

Som avslutning på dagen fick eleverna göra en dygnsklargöring. När den var klar låste vi fordonet och gick tillbaka upp till Centralen.

Jag åkte pass med en Regina hem till Västerås.

Planeringen för i morgon är att köra en repris på dagens pass.