Måndag-tisdag

Igår förmiddag hade jag min periodiska hälsokontroll. Det närmade nu sig tre år sen sist och för att få behålla lokförarbeviset måste man göra en hälsokontroll – och bli godkänd!

Man får fylla i en hälsodeklaration och prata med en läkare och så kollas vikt, längd, syn, hörsel, färgseende, blodtryck, blodsocker och EKG. Alla värden var bra och jag blev godkänd! Nu blir nästa kontroll om tre år och därefter blir det varje år eftersom jag då passerat 55-årsgränsen.

Eftersom jag haft en kraftig förkylning med halsont sedan i onsdags kväll ville jag inte smitta ner min instruktörskollega utan jag jobbade hemifrån resten av gårdagen. Det var fortsatta kontroller av e-learningarna som vi hållit på med den senaste tiden. Nu har de blivit uppladdade till utbildningssystemet och vi skulle kolla att allt verkade fungera som avsett.

Idag gick jag dock till jobbet i alla fall. Jag är på bättringsvägen och hostar och snörvlar inte så mycket längre. Dagen ägnades åt att formulera frågor till slutprovet som ska användas under fördjupningsutbildningarna för instruktörer och driftstöd som drar igång snart. Flertalet av frågorna kommer även att användas till slutprovet som alla nya ER1-förare ska göra i slutet av grundutbildningarna som drar igång om några veckor.