Onsdag

Dagens uppdrag bestod av att examinera en Västeråsförare på X12/X14.

När jag loggade in i datorn på jobbet strax före klockan åtta såg det väldigt mörkt ut gällande fordonstillgång. Den X12-a som normalt står i Västerås över dagen hade ”fastnat” i Eskilstuna på grund av en brand bredvid järnvägen med risk för explosion. Därför var all tågtrafik stoppad från Eskilstuna mot Kungsör och Kvicksund.

Nu löste det sig väldigt bra ändå. Eftersom tågtrafiken var stoppad så berörde det även tågen från Västerås mot Eskilstuna. Därför blev en annan X12-a ståendes i Västerås under trafikstoppet och vi kunde alltså använda den under examineringen.

Klockan halv tio kom så föraren som skulle examineras och vi gick ut till den grå X12-an på spår 6 på bangården bredvid Centralen.

Jag delade ut provet och när föraren var klar så rättade jag detsamma. Det var klart godkänt så vi fortsatte med den praktiska delen av examineringen. Det fick bli att stänga av en trilskande dörr med tillhörande fotsteg samt en dygnsklargöring.

Efter det här var jag nöjd och vi gick för att äta lunch tillsammans. Tillbaka på Centralen meddelade jag vår Gruppchef att kollegan var godkänd. Jag rapporterade också in examinationen i systemet.

Därefter kunde jag med gott samvete byta om och gå hem. Nu är jag ledig resten av veckan och nästa arbetspass blir på måndag.