Fredag

Fredagen bjöd även den på provkörning och två varv runt Mälaren. Idag var det eftermiddagspasset som gällde med start vid tjugo över ett.

Jag tog bilen ner till Centralen där jag bytte om och förberedde dagens körning. När allt var klart åkte jag till Eskilstuna, parkerade bilen vid depån och gick sedan till Personallokalerna.

Det var invigning av de nya utbildningslokalerna idag så det serverades smörgåstårta vilket passade mig perfekt. Jag satt och åt i fikarummet och pratade med förarkollegan som skulle köra den andra multen.

Vid tjugo i tre ringde föraren som jag skulle byta av och sa att de var på ingång till Eskilstuna. De skulle komma in på spår 23 och därför gick jag dit bort för att ta över.

När de ordinarie regionaltågen avgått klockan tre var det vår tur att köra iväg. Upplägget var detsamma som igår – att stanna vid alla plattformar och öppna dörrarna.

Allt gick som planerat utan konstigheter och vid tio i sex stod vi åter på spår 23 i Eskilstuna. Nu var det dags för rast och att få något i magen.

Vid halv sju rullade vi iväg på det andra varvet. Det småregnade tidvis och det gjorde det halt på spåret men det var inga större problem för tågsättet (och mig) att klara av det.

När vi skulle köra in i Västerås hade samma signalfel som igår dykt upp igen. Det var inte så många tåg ute vid den här tiden och vi låg bra till i förhållande till vår tidtabell, så vi tappade inte många minuter.

Vid halv tio ankom vi till spår 1 på Eskilstuna C. Vi gick till andra änden för att kunna köra ner till depån. Där kopplade vi isär fordonen och parkerade på olika spår. Till måndagens provkörningar ska nämligen sammansättningen ändras för att alla tänkbara kombinationer av de fyra fordonen ska uppnås när de körs två och två.

Därmed var mitt uppdrag slutfört och jag satte mig i bilen för att åka hem. Kvart över elva var jag hemma i lägenheten efter att först ha bytt om på Centralen.

Nu väntar tre dagars ledighet, men på tisdag är det dags att jobba igen.