Tisdag

Idag var det dags att examinera fyra nya förarkollegor på X40. Det var egentligen min instruktörskollega som skulle ha haft examineringen. På grund av sjukdom på en annan fordonsutbildning så fick han hjälpa till där och jag fick ta hand om examineringen.

Klockan nio hade vi en kort samling i vårt konferensrum här i Västerås. Sedan gick vi ut till spår 7 på bangården bredvid Centralen. Där tog vi plats i en X40 som stod uppställd där och som Fordonsledningen gett oss tillåtelse att använda.

Jag delade ut de skriftliga proven och de fyra satte igång. Varefter de blev klara och lämnade in proven rättade jag dessa. Det stod klart att alla klarat sig med bravur! Vi gick kort igenom proven och därefter fortsatte vi med de praktiska momenten.

Var och en fick utföra en praktisk uppgift och därefter göra en så kallad säkerhetsklargöring av fordonet.

Innan vi lämnade X40-an så passade jag på att ge ett par praktiska tips när vi alla var i ena förarhytten. Vi avslutade därefter examinationen med att gå och äta lunch tillsammans.

För mig återstod lite arbete. Dels hade jag lovat Fordonsledningen att köra ut X40-an till depån när vi var klara och det löftet höll jag naturligtvis. Efter att ha tagit taxi tillbaka till Centralen godkände jag de fyra kollegornas examinering i vårt Utbildningssystem. Jag skickade även mail till deras Gruppchefer om att de var godkända.

Jag avslutade min dag med att förbereda morgondagens övningar. Jag möblerade om lite i konferensrummet och kopplade upp simulatorn. En koll att projektorn fungerar så att jag kan visa bildspel på duken genomfördes också. Det ska nämligen bli Trafiksäkerhetsfortbildning igen.