Tisdag

Dagens uppdrag var att köra ett Rc6-lok till Hagalund, så jag var ombytt och klar klockan nio på förmiddagen. Efter en kopp kaffe och uttag av tågorder och fordonslista beställde jag taxi för att ta mig ut till verkstaden en bit utanför Västerås.

Det var loket som vi haft för att bogsera ER1-fordonen med, när de varit ute på ”provkörningsturné” på olika ställen i Sverige, som skulle köras tillbaka till Hagalund för ett verkstadsbesök. Loket var redan uppstartat när jag kom fram så det var varmt och skönt i förarhytterna. Jag klargjorde loket och sen var jag redo att åka iväg.

Efter att ha växlat ut till spår 4 i Tillberga från verkstadsområdet fick jag grönt och kunde köra ner till Västerås C. Där bytte jag ände och satte sedan fart mot huvudstaden. Jag kom in till spår 15 på Centralstationen och fick byta ände en gång till. Ute i Hagalund parkerade jag loket vid verkstaden enligt anvisning och gick sedan bort till spår 32 på bangården, där en X40-mult precis skulle avgå ner till Centralen.

Jag satte mig tillrätta och åkte med och nere på spår 15 på Centralen kunde jag lugnt sitta kvar eftersom det här var tåget till Göteborg och det passerar ju Västerås.

Vid tjugo över två steg jag av på Västerås C och gick för att byta om.