Måndag

Jag börjar nästan tro att det gått troll i det här med provkörning nattetid för min del. Den här natten var det endast planerat med provkörning på ett fordon och därför åkte en förarkollega och jag i taxi ut till verkstaden en bit utanför Västerås strax efter klockan nio på kvällen.

Där mötte vi upp leverantörens personal och även personal från en underleverantör som skulle delta i nattens övningar. Vi satte igång med alla förberedelser och allt såg bra ut.

Strax efter halv elva kontaktade vi som brukligt Fjärren för att gå igenom nattens planerade upplägg. Vi fick då reda på att vi inte skulle få provköra under natten, vilket naturligtvis kom som en chock för alla oss på plats. Luften gick ur kan man lugnt säga.

Vi kunde dock göra lite kalibreringar av underleverantörens mätutrustning inne på området ett par timmar innan vi vid tvåtiden bröt upp och åkte därifrån.

Kollegan och jag fick skjuts tillbaka till Centralen. Jag bytte om och gick sedan hemåt i natten och då var klockan i det närmaste tre.