Onsdag

Repris av måndagen väntade mig idag det vill säga start några minuter före fyra på morgonen. Det är inget kul att behöva gå upp så tidigt men det underlättar ju i alla fall lite att det blir ljust ganska snart och att det är varmt och skönt ute.

Loktåget stod som vanligt på spår 7 på bangården bredvid Centralen och jag klargjorde loket och fortsatte sedan med förberedelser inför bromsprovet. När ombordaren var klar med sin klargöring av vagnarna så gjorde vi bromsprov tillsammans. Sen kunde vi backa ut från bangården och köra fram till spår 1a. Även idag fanns gott om tid för att hämta en kopp kaffe från Personallokalerna.

Vid kvart över fem gav ombordaren avgång och vi rullade iväg som morgonens första tåg. Inga konstigheter inträffade på vägen mot Stockholm och planenligt ankom vi till spår 11 på Centralstationen vid kvart över sex. Jag lämnade över till en körlärare med elev som skulle koppla loss loket och gick därefter upp till Personallokalerna för att ta lite rast.

Kvart över sju ankom en trevagnars X40 från Västerås och jag tog över från kollegan som kört. Jag gick till andra änden och gjorde mig klar.

En knapp halvtimme senare stängde ombordaren dörrarna och vi lämnade Stockholm. Idag var det inga problem på tillbakavägen och efter de sedvanliga uppehållen i Sundbyberg, Bålsta och Enköping stannade vi på spår 3a på Västerås C klockan tjugo i nio. En kollega med elev körde fram en tvåvagnars X40 från spår 3b och multipelkopplade med min X40.

Nu var mitt arbetspass över och jag kunde ta en kaffe i Personallokalerna innan jag gick för att byta om.

Imorgon är jag ledig och på fredag har jag en förberedelsedag inför en X40-utbildning som börjar nästa vecka. Och i helgen är det ledigt så jag får passa på och önska en trevlig helg, så återkommer jag nästa vecka.