Måndag

Ett tidigt kortpass bjöd Valborgsmässoaftonen på det här året – start vid kvart i fem på morgonen. Som brukligt är var jag på jobbet i god tid så att jag hann äta lite frukost innan det var dags att börja med jobbförberedelserna.

När jag var klar i orderrummet gick jag ut till spår 8 på bangården bredvid Centralen där en X51-Regina stod nattparkerad. Det blev till att göra en dygnsklargöring av fordonet och sedan körde jag ut till spår 4b varifrån vi skulle avgå.

Kvart i sex rullade vi iväg och satte fart norrut. Det blev som vanligt uppehåll i Dingtuna, Hallstahammar, Surahammar, Ramnäs, Virsbo, Ängelsberg, Fagersta C, Fagersta Norra, Vad, Söderbärke och Smedjebacken innan vi strax före halv åtta ankom till spår 2 på Ludvika Station. Det hade inte varit några problem med varken fordonet eller körningen så jag kunde med varm hand lämna över till den väntande kollegan som hade haft överliggning och nu skulle köra tillbaka till Västerås.

För min del var det bara att sätta sig tillrätta i passagerarutrymmet och åka pass med samma fordon. Väl tillbaka på spår 4b vid tjugo över nio kunde jag direkt gå till omklädningsrummet och byta om eftersom arbetspasset nu var slut.

Nu väntar ledighet resten av dagen förstås samt ytterligare två dagar så det blir jobb först på torsdag igen.