Första läraruppdraget

Halv sju hade min kollega och jag bytt om och tagit en kopp kaffe och så var vi på väg ner till spår 1a för att sätta oss i tåget som precis rullat in. Vi steg av i Sundbyberg och gick sedan därifrån till Hagalund vilket tar 35-40 minuter. Där uppdagades det att det blivit en miss i bokningen och att vi inte hade någon lokal och inte heller någon lunch bokad. Som tur var fanns det lediga lokaler en trappa upp och vi fick ta ett av de små rummen.

Utbildningen som min kollega och jag skulle hålla var Bangårds-/växlingsutbildningen för 6 stycken av de nyanställda lokförarna. När jag gick den här utbildningen för 4 år sedan var den en hel vecka men nu är den nedkortad till tre dagar.

Vi körde igång klockan nio och då var fyra av eleverna på plats. En till dök upp efter knappt en timme efter att ha fått fel information angående starttiden, men den sjätte eleven dök aldrig upp.

Eftersom det här är mitt första läraruppdrag så höll min kollega i själva genomgången och jag var med och flikade in och hjälpte till med kompletteringar. Vi gick igenom bestämmelser och regler för Hagalunds bangård och vad man ska tänka på när man hämtar och lämnar fordon i Hagalund.

Vi gick bort till Mall of Scandinavia för att äta lunch och direkt därefter genomförde vi en drygt 1½ timmes rundvandring på bangården. Det var runt fem minusgrader men strålande solsken och solen värmde riktigt skönt.

Tillbaka i utbildningslokalen slutförde vi informationen och delade ut några övningsuppgifter samt ett växlingsscenario som vi ska gå igenom på onsdag.

I morgon ska vi hålla till på bangården bredvid Västerås C och utföra olika växlingsövningar.

Jag och min kollega satte oss i min bil och äkte hem efter dagens slut.