Söndag

Som sagt skulle jag jobba extra idag och eftersom det var brist på förare i Hagalund fick jag ett pass där. Efter att ha bytt om och blåst in mig i Västerås vid tiotiden satte jag mig i bilen för att åka till Hagalund. Där parkerade jag och gick sedan in till Personallokalerna för att ta en fika och ta ut tågorder och fordonslistor.

När det var dags – vid tolvtiden – gick jag ut till spår 32 på bangården där loktåget med tre vagnar stod uppställt. Väl där fick jag veta av depåpersonalen att de höll på att byta lok. Tydligen hade en fågel orsakat en kortslutning uppe på taket och loket behövde kollas på verkstaden innan det fick gå ut i trafik igen. Detta gjorde att jag skulle komma iväg sent från Hagalund, men just idag spelade det inte så stor roll eftersom det var stopp söderut från Stockholm C. Ett banarbete under natten hade inte hunnit göras klart i tid och därför stoppades trafiken igen mellan klockan elva och två.

Strax efter klockan ett var det felaktiga loket bortsläpat och ett nytt på plats och jag kunde rulla iväg efter att ha kollat att allt var ok. Jag fick stå vid Norra Bantorget i nästan en timme innan trafiken släpptes på och det blev ett spår ledigt på Centralen.

Vid fem i halv tre lämnade vi spår 12a på Centralstationen i Stockholm och det var då drygt en och en halv timme senare än tidtabell. Tåget hade uppehåll i Flemingsberg, Södertälje, Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker innan vi vid kvart över fyra ankom spår 4 i Hallsberg med bibehållen försening. Detta trots att vi blivit störda genom att få släppa förbi två snabbtåg och komma ikapp ett långsammare godståg under färden.

En förare och hans elev tog hand om loket för att göra rundgång och jag kunde gå till Personallokalerna för att äta min matlåda.

Eftersom vi var så försenade så hade egentligen min rast redan gått och det var dags för nästa insats. Dock var den här dagen inte som andra utan det visade sig att tåget som jag skulle köra tillbaka till Stockholm var inställt. Jag skulle få åka pass tillbaka med ett annat tåg.

Jag liftade därför med en X40 och hoppade av i Västerås där jag bytte om och gick hem.

Bilen då? Jo den står kvar i Hagalund eftersom jag ska dit i morgon. Det har nämligen blivit dags för första läraruppdraget.