Torsdag

Det har redan blivit februari och idag skulle jag vara reserv mellan halv ett och sju. Det var väldigt lugnt så det var bara att sitta i lunchrummet i Personallokalerna och fika och prata med kollegor som antingen också var reserver eller hade rast. Timme efter timme gick och vi hade väldigt trevligt under tiden.

Vid halv fyra kom en kollega in för att ha rast men han behövde ta ledigt de två sista timmarna av sitt arbetspass. Han skulle sluta strax före klockan sju och jag sa att om Operativa Personalledningen gav sitt ok så kunde jag ta resten av hans pass. Så blev det också.

Vid tio i fem stod jag vid spår 2 och tog över en tvåvagnars X40 som en kollega kört ner från depån. När resenärerna tagit plats och signalen slagit om till grönt stängde ombordaren dörrarna och så rullade vi iväg. Efter uppehåll i Köping ankom vi till spår 2 i Arboga vid halv sex. Då tågsättet var tomt på resenärer stängde jag dörrarna och gick till förarhytten i andra änden.

När alla förberedelser var klara körde jag tom tillbaka till Västerås och väl där fortsatte jag in till depån. Jag parkerade på anvisat spår och tog taxi tillbaka till Centralen.

Då jag steg ur taxin var klockan i det närmaste sju och det var alltså dags att sluta för dagen.