Tisdag

Start klockan åtta i morse och efter de vanliga förberedelserna gick jag ner till spår 5 vid kvart över. En kollega stannade med en X40-mult från Stockholm och jag tog över.

Efter uppehåll i Köping, Arboga, Örebro C, Örebro S och Kumla stannade vi på spår 5a i Hallsberg vid tio i tio. Jag lämnade över till föraren som skulle fortsätta till Göteborg och gick bort till Personallokalerna för att ha rast.

Efter några koppar kaffe och prat med kollegor gick jag vid halv elva ut till spår 5a igen. En kollega från Hagalund som jag gick körlärarutbildningen med förra veckan hade sin examinering idag och kom med en X40-mult från Stockholm. Vi pratade lite och sedan gick jag till den bakre X40-an och kopplade isär. Kollegan och instruktören fick köra ut sin del till uppställningsbangården medan jag installerade mig i förarhytten och förberedde mig för körning. Jag hann gå tillbaka till Personallokalerna igen för ytterligare en kaffe och lite frukt.

Strax efter halv tolv stängde ombordaren dörrarna och så lämnade vi Hallsberg för idag.

Två timmar och en kvart senare rullade vi in till spår 7 på Stockholm C efter en problemfri resa. Jag lämnade över till den väntande föraren och kunde därmed gå till Personallokalerna för att ha rast. Jag gick och köpte mig en sallad som jag sedan åt.

Vid halv fyra var det dags att gå ner till spår 7 igen eftersom en annan kollega som jag också gick körlärarutbildningen tillsammans med var på väg från Hagalund med två multipelkopplade X40-or som jag skulle ha. Jag bytte av honom och gick sedan till andra änden för att göra mig klar.

Fem i fyra blev det avgång och knappt 55 minuter senare stannade vi på spår 3 på Västerås C. En kollega kopplade isär fordonen under tiden som resenärerna strömmade ut ur vagnarna. Han tog hand om ena delen som skulle gå tillbaka mot huvudstaden efter 20 minuter och jag fick köra bort den andra delen till depån och parkera på anvisat spår.

Därefter beställde jag en taxi för att åka tillbaka till Centralen och när jag steg ur den vid halv sex var dagens arbetspass över och jag gick för att byta om.

6 tankar om “Tisdag”

 1. Jag tyckte att det var du som kom med en X40 till Hallsberg!
  SJ hade bjudit in oss elever från TCC för att berätta om företaget. Så jag antar att du såg oss när du knallade in till lokalerna.

  • Hej Stefan! Ja det stämmer att det var jag som kom till Hallsberg. Jodå jag såg er utanför ingången!

   • Haha, sedär!
    Har du koll på när du får din första elev? Borde inte vara så lång tid kvar antar jag.

     • Aah!
      Vi går ut på LIA då.
      Vi är två från Västerås i klassen, och båda vill ha jobb där när vi är klara i december. Kan vara en av oss du kan få stå ut med. =)