Fredag

Tidig start på fredagens pass – redan vid halv fem på morgonen. När jag var klar med förberedelserna i Personallokalerna gick jag ut till spår 8 på bangården bredvid Centralen där en grå X12-a stod och väntade. Jag satte fart med dygnsklargöringen och sedan körde jag ut till plattform på spår 3a.

Strax före halv sex var det dags att avgå norrut – mot Sala. Det var inte många resenärer på den här avgången så här mitt i sommaren och några minuter före plan stannade vi på spår 2 i Sala vid tio i sex.

Tio minuter senare hade jag bytt ände och gjort alla förberedelser för körning och så körde vi iväg som morgonens första avgång söderut från Sala.

Jag körde nu hela vägen ner till Linköping. Inga konstigheter eller problem uppenbarade sig och vi höll med lätthet tiden hela sträckan.

Klockan tio i nio stannade vi på spår 3 på Linköping C. När tågsättet var synat körde jag bort till verkstaden och parkerade.

Nu hade jag en och en halv timmes rast i Personallokalerna och då åt jag min matlåda samt drack kaffe.

Halv elva var jag på väg tillbaka till verkstaden där jag nu skulle ha en annan grå X12-a . Jag gjorde en säkerhetsklargöring av fordonet och hann även med att tvätta bort insekterna från frontrutorna innan jag körde fram till spår 3 för att låta resenärerna gå ombord.

Vid fem över elva blev det grönt och vi rullade iväg. Vi tappade några minuter i Katrineholm men när vi stannade i Eskilstuna låg vi åter enligt tidtabell.

Efter att ha ankommit Västerås C vid fem i halv två lämnade jag över till den väntande kollegan och därmed var fredagens arbete över.

Jag gick till omklädningsrummet för att byta om och så kunde jag därefter promenera hemåt.

Egentligen är det nu min lediga helg men jag ska jobba extra i morgon.