Fredag

I princip samma arbetspass även idag – i alla fall starten på det. Nu var det omledda snabbtåget endast 15 minuter tidigt, så vid tio i tre hade jag bytt av föraren som kört från Karlstad och installerat mig i förarhytten på X2-an.

Det var som sagt inga uppehåll på vägen mot Stockholm så det var full fart som gällde. I Barkarby fick vi stå och vänta nästan en kvart på ett mötande tåg eftersom det endast är ett spår öppet förbi Spånga.

Vi ankom spår 11 på Stockholm C några minuter före tidtabell vid klockan fyra. Jag lämnade över till kollegan från Linköping som tog hand om tågsättet och gick därefter upp till Personallokalerna för att fika lite.

Idag hade jag dock ingen retur att köra så jag skulle åka pass hem igen. Vid tio i fem stod jag på Cityterminalen och väntade på att få åka med en buss till Bålsta, där tåget väntade. Bussresan gick bra och framme i Bålsta satte jag mig i en av första klassvagnarna. När tåget stannat på spår 5 på Västerås C återstod bara att gå till omklädningsrummet och byta om.

Nu är det egentligen min lediga helg, men jag har tagit ett extra arbetspass på söndag. Imorgon är jag dock ledig.