Torsdag

En repris på gårdagen väntade mig idag. Alltså planerad start kvart i tre på eftermiddagen, men precis som igår gick jag till jobbet strax efter klockan ett.

Dagens omledda X2-a var dock inte lika tidig som den igår, men det blev i alla fall en halvtimmes tidigare start och därmed övertid.

När jag bytt av föraren som kört från Karlstad satte vi fart mot huvudstaden. Precis som igår gick körningen väldigt smidigt och vi kunde rulla in till spår 4 på Stockholm C drygt en halvtimme tidigare än tidtabell strax efter halv fyra.

Jag lämnade över till den väntande kollegan som skulle köra ut till Hagalund och gick upp till Personallokalerna för att ta en kaffe. Där träffade jag förutom andra kollegor även min kompis som hade rast och vi hann prata ett kort tag innan jag var tvungen att gå ner till spår 6 för att ta över en X55-a.

Jag gick till förarhytten i andra änden och förberedde mig för avgång. Vid halv sex lämnade vi Centralstationen och en knapp timme senare stannade vi på spår 4b på Västerås C. Jag lämnade över till föraren som haft rast och nu skulle köra tillbaka till Karlstad.

Det återstod bara att gå och byta om och sedan ta sig hem.