Söndag

Den här veckan blev glädjande nog en X2-vecka för mig. Fyra av fem arbetspass innebar körning med X2, som jag vill köra då och då för att kunna behålla min X2-behörighet.

Det var alltså ett extra arbetspass jag tagit åt mig och det började med att jag tog bilen ner till Centralen för att byta om. Därefter åkte jag som så många gånger tidigare till Hagalund och parkerade samt gick till Ulriksdal för att ta Pendeln ner till Stockholm C.

Där tog jag en kaffe i Personallokalerna innan jag gick bort till Cityterminalen för att hoppa på en ersättningsbuss och ta mig till Södertälje. Där blev det rast i den tillfälliga rastlokalen och prat med trevliga kollegor innan det var dags att ta rulltrapporna upp till plattformen uppe på bron där jag hoppade in i en X2-a som en Hagalundskollega skulle köra. Jag åkte pass med kollegan ner till Linköping, där jag gick bort till Personallokalerna för att äta min matlåda. Jag träffade en kollega som anställdes samtidigt som jag i Hagalund men som nu är stationerad i Linköping och vi pratade ett tag.

Tio i sju var jag på väg tillbaka till spår 2 på Linköping C där en X2-a från Malmö rullade in. Jag tog plats i förarstolen och snart var vi på väg igen. I Norrköping fick vi vänta in resenärer från ett sent Pendeltåg och knappt tio minuter sent kunde vi sedan fortsätta.

Vi ankom spår 8 i Södertälje med i princip bibehållen försening vid fem i halv nio. Alla resenärer fick lämna tågsättet och byta till ersättningsbussar för att komma vidare till Stockholm. När vagnarna var synade fortsatte jag ensam till Älvsjö Godsbangård. Där fick jag köra in till spår 56 och stanna bakom en annan X2-a som ankommit en timme tidigare. Jag gick ut och lyfte upp noskonerna för att kunna koppla ihop – multa – fordonen.

Multningen gick bra och allt hoppade igång efteråt. De båda X2-orna skulle köras till Hagalund tidigt i morgon bitti när banarbetet vid Stockholm Södra var klart. Jag beställde taxi för att ta mig till Hagalund och där sätta mig i min egen bil och åka till Västerås.

Efter att ha bytt om på Centralen åkte jag sista biten hem.