Nationaldagen

Halv sju var jag på väg ner till stationen där en X40 på spår 2 stod och väntade på att få sig en dygnsklargöring.

Klargöringen gick väldigt bra och jag stötte inte på några problem. Det var också gott om tid så jag kunde felsöka på en innerdörr som inte ville fungera – och jag fick igång den. När jag ansåg mig klar gick jag till ”moderhotellet” till vårt obemannade hotell för att äta en god hotellfrukost. Efter avslutad frukost var det dags att gå tillbaka till tåget och öppna dörrarna för de få resenärerna som skulle åka med.

Ett par minuter efter åtta stängde ombordaren dörrarna och så lämnade vi Ludvika för den här gången.

Uppehållen i Smedjebacken, Söderbärke, Vad, Fagersta Norra, Fagersta C, Ängelsberg, Virsbo, Ramnäs, Surahammar, Hallstahammar, Dingtuna, Västerås och Enköping avverkades ett efter ett och tidtabellen hölls hela sträckan. När vi stannat på spår 2 i Bålsta fick alla resenärer lämna tåget och gå ner till de väntande bussarna som skulle ta dem till Sundbyberg och Stockholm.

När ombordaren stängt dörrarna efter avklarad syning kunde jag ensam köra tillbaka till depån i Västerås där jag parkerade på anvisat spår. Därefter beställde jag taxi för att ta mig ner till Centralen och väl där bytte jag om, tog en kaffe och gick sedan hem. Klockan närmade sig tolv och nu är jag ledig drygt två dygn – nästa gång jag ska jobba är på torsdag eftermiddag.