Torsdag

I förrgår ringde Personalplaneraren och frågade om jag kunde tänka mig att ta ett arbetspass på åkstationen i Fagersta eftersom det är ett ansträngt personalläge där (också). Det var inga problem för mig även om det innebar en väldigt tidig start.

Det var lite som när jag jobbade i Hagalund förut – när jag bytte om till uniform hemma och tog bilen till jobbet, men jag fick förstås åka åt ett helt annat håll idag.

Klockan tre satte jag mig i bilen och började åka de sju milen norrut. Det var kyligt – biltermometern visade på +6,5° och nu är det redan juni – det borde ju vara lite varmare kan jag tycka.

Framme vid Fagersta C parkerade jag bilen och gick till Personallokalen för att ta ut fordonslistor, tågorder samt äta lite frukost.

Tjugo över fyra gick jag ut till spår 6 på bangården och började dygnsklargöringen av en X14 som jag skulle ha. Det gick så där till att börja med och jag fick ringa Driftstöd ett par gånger innan fordonet och jag blev vänner.

De båda ombordarna dök upp precis när jag var klar och så kunde vi växla ut oss från bangården och sedan köra bort till Fagersta N. Där bytte jag ände och gjorde mig klar.

Fem i halv sex stängde jag dörrarna och så avgick vi som morgonens första tåg mot Västerås. Efter uppehållen på Fagersta C och i Ängelsberg, Virsbo, Ramnäs, Surahammar, Hallstahammar och Dingtuna stannade vi på spår 4b på Västerås C enligt tidtabell vid fem i halv sju.

Fordonet jag kört skulle ut till verkstaden i utkanten av Västerås så en kollega kom och bytte av mig. Jag gick till Personallokalerna för att ha en dryg timmes rast.

Vid tjugo i åtta gick jag ut till spår 8 på bangården bredvid Centralen där min nästa X14 stod. Jag gjorde en säkerhetsklargöring och kunde sedan köra ut från bangården och fram till spår 4b. Därifrån avgick vi klockan kvart över åtta och nu var destinationen Ludvika.

Körningen gick väldigt bra och vi rullade in till spår 2 på Ludvika station ett par minuter före tidtabell.

Det blev till att byta ände och förbereda avgången och en kvart efter ankomsten lämnade vi Ludvika igen. Fyrtio minuter senare blev jag avbytt när vi stannat på spår 3 på Fagersta C. Därmed var dagens pass slut. Jag gick till Personallokalen för att ta en fika och prata med kollegorna innan jag satte mig i bilen och åkte hemåt.

I morgon är jag ledig men sedan väntar arbete i helgen.