Fredag

Samma pass som i måndags vilket betydde start vid kvart i fem på morgonen. Loktåget stod som vanligt på spår 7 på bangården bredvid Centralen och jag gick ut till tågsättet när det var dags. När jag klargjort loket och ombordaren och jag utfört bromsprovet tillsammans växlade vi oss ut till spår 3.

Efter att ha hämtat en kopp kaffe i Personallokalerna blev det avgång ett par minuter efter sex. Mellan Västerås och Enköping märkte jag att telefonen i loket slutat att fungera och jag försökte starta om den utan lyckat resultat. Efter Enköping felanmälde jag hos Driftstöd och lämnade även mitt mobilnummer till Fjärren så att de skulle kunna få tag i mig vid behov.

Då vi var på väg in till Stockholm C ringde Operativa Personalledningen och meddelade att det skulle bli lokbyte på Stockholm C och att jouren skulle komma ner med ett nytt lok från Hagalund.

Efter en halvtimmes väntan på spår 7 på Stockholm C dök det nya loket upp och växlingspersonalen kopplade ihop det med vagnarna. Efter att bromsprovet var klart var det bara att vänta tills avgångstiden var inne och jourföraren tog hand om det bortkopplade loket.

Fem i åtta gav ombordaren avgångssignal och vi rullade iväg. Efter uppehåll i Sundbyberg, Bålsta och Enköping ankom vi till spår 3 på Västerås C någon minut före tidtabell vid fem i nio. Jag gjorde rundgång med loket och sedan kunde vi växla ut till spår 7 på bangården och parkera enligt anvisning.

Nu väntar en ledig helg men jag ska jobba på måndag igen.