Fredag

Ett arbetspass på drygt elva timmar väntade mig när jag kom till jobbet i morse. Efter att ha bytt om tog jag som vanligt ut fordonslista och tågorder och därefter blev det fika. Jag satt och pratade med en kollega från Hagalund som anställdes samtidigt som jag, innan det var dags för mig att gå ner till spår 5 vid halv niotiden.

En X12-a från Sala rullade in samtidigt som jag kom ut på plattformen och jag bytte av kollegan som kört. Snart var vi på väg mot Linköping. Allt flöt på bra fram till Flen, där det var problem med kontaktledningen på det ena spåret. Vi fick därför stå fem minuter extra där innan det blev vår tur att köra på spåret som kunde trafikeras.

När vi ankom spår 4 på Linköping C vid tio i elva hade vi kört in förseningen och när tågsättet var synat körde jag bort till verkstaden och parkerade. Därefter gick jag till Personallokalerna för att ha en och en halv timmes rast. Jag hade ingen matlåda med mig så jag gick till en asiatisk restaurang och köpte mat som jag sedan åt i lunchrummet.

Vid halv ett gick jag tillbaka till samma X12-a som jag körde tidigare och gjorde mig klar. Strax före ett körde jag fram till spår 3 varifrån vi skulle avgå vid fem över.

Körningen tillbaka till Västerås gick helt utan problem och när vi stannat på spår 2 på Västerås C lämnade jag över till den väntande föraren som skulle köra vidare till Sala. Nu hade jag en dryg halvtimmes rast i Personallokalerna.

Tio över fyra satt jag som passagerare i regionaltåget som avgick mot Stockholm. När vi var framme på spår 8 på Centralstationen i huvudstaden gick jag och bytte av kollegan som kört. Jag gick sedan till förarhytten i andra änden och installerade mig. Det var drygt en halvtimme kvar till avgång så jag hann gå upp till Personallokalerna för att ta en kaffe och prata med några kollegor.

Fem i sex stängde ombordaren dörrarna och vi rullade i väg. En knapp timme senare stannade vi på spår 2 på Västerås C och när alla resenärer lämnat tågsättet synade ombordaren och jag igenom vagnarna. Därefter körde jag bort till depån och parkerade på anvisat spår. Jag beställde en taxi och åkte tillbaka till Centralen.

Efter att ha bytt om gick jag hem och då hade klockan passerat halv åtta på kvällen.