Annandag Påsk

Annandagen var alltså arbetsdag för mig och jag hade jouren som började klockan tolv och slutade nio på kvällen.

När jag ringde och anmälde mig meddelade Operativa Personalledningen att det var lugnt för tillfället så jag hämtade en kopp kaffe och gick och satte mig för att titta på TV.

Vid halv tre ringde mobilen och det var dags att göra en insats – ett fordonsbyte i Stockholm. Jag beställde en taxi för att ta mig ut till depån och där började jag dygnsklargöra två stycken ihopkopplade X40-or. När allt var klart körde jag som tjänstetåg till Centralstationen i Stockholm där jag rullade in på spår 7 strax före klockan fem. Jag lämnade över till en kollega som skulle köra till Gävle efter en halvtimme. Vi gick lokförarutbildningen tillsammans och vi har även varit stationerade i Hagalund bägge två, men nu jobbar han i Gävle. Efter att ha bytt några ord med varandra gick jag för att köpa mig en sallad innan jag gick till spår 6 där de två utbytta X40-orna stod.

När jag utfört kontrollerna före färd fick jag grönt och kunde återvända till depån i Västerås – även nu som tjänstetåg. När jag parkerat tågsättet på anvisat spår beställde jag en taxi för att ta mig tillbaka till Centralen och väl uppe i Personallokalerna satte jag mig för att äta salladen.

Jag hann inte äta många tuggor förrän Operativa Personalledningen ringde igen. Nästa uppdrag var att köra en X14, som var på väg från Ludvika, till verkstaden efter att den ankommit Västerås C. Jag hann äta färdigt i lugn och ro och strax före halv åtta gick jag ner till spår 4b. Där tog jag hand om fordonet och kunde sedan köra bort till verkstaden i utkanten av Västerås. Vaktbolaget var redan på plats när jag kom fram och hade låst upp grindarna.

När jag parkerat gick jag till spåret bredvid och hoppade in i den X14 som stod där. Jag kunde sedan köra ut från verkstadsområdet och tillbaka till Västerås C där jag parkerade på spår 6 enligt anvisning från Depåfordonsledningen i Hagalund.

När jag återvände till Personallokalerna var det mindre än en halvtimme kvar på passet och jag satt och pratade med en Hagalundskollega som hade rast. När klockan slagit nio gick jag för att byta om och gick sedan hem.