Tisdag

Tisdagen bjöd på ett dagpass helt i X40-ans tecken, som startade tjugo i åtta på morgonen. Strax före åtta gick jag ut till spår 3 där föraren som kört en tvåvagnars X40 från Stockholm hade multat ihop med trevagnars X40-n som precis ankommit från Ludvika. Allt var därmed klart för avgången mot Stockholm som jag skulle köra vid tio över åtta.

Körningen gick helt utan problem och vi ankom till spår 5 på Stockholm C vid fem över nio. Medan ombordarna synade igenom vagnarna gick jag till andra änden och så kunde jag köra ut till Hagalund, där jag efter toatömningen hamnade på spår 35. Jag gick till Personallokalerna för att ta en snabbfika.

Vid tjugo över tio gick jag ut till spår 31 på bangården där jag fick koppla isär två X40-or och efter att ha gjort säkerhetsklargöring körde jag ner den ena till spår 4 på Centralen där jag lämnade över till den väntande föraren som skulle köra mot Gävle. Jag gick direkt till Pendeln för att ta mig tillbaka ut till Hagalund.

Där hade jag två och en halvtimmes rast och förutom att äta matlådan och fika blev det lite prat med kollegor.

Vid tvåtiden var det dags att gå ut till spår 35 igen där eftermiddagens X40 stod och solade sig. Jag gjorde en säkerhetsklargöring och så körde jag ner till spår 8 på Centralen. Fem i tre var det avgång och efter uppehållen i Sundbyberg, Bålsta och Enköping ankom vi till spår 1a på Västerås C vid tio i fyra. Jag lämnade över till kollegan som skulle köra tillbaka mot Stockholm efter tjugo minuter och kunde därefter gå till omklädningsrummet för att byta om.

I morgon är jag ledig.