Tisdag

Tisdagen innebar en starttid vid halv tre på eftermiddagen. Det var samma pass som jag hade två gånger förra veckan. Det snöade under natten och förmiddagen men plötsligt slutade det och solen sken och snön var kritvit.

Först gick jag ut till spår 6 där en X12-a stod uppställd. Jag gjorde en säkerhetsklargöring och vid tjugo över tre kunde jag rulla iväg som tjänstetåg till Eskilstuna. När jag stannat på spår 3 på Eskilstuna C och bytt ände och förberett avgången tillbaka mot Västerås gick jag till Personallokalerna för att ta en kopp kaffe.

Vid tjugo över fyra avgick vi och efter uppehåll i Kvicksund och Kolbäck ankom vi till spår 2 på Västerås C nån minut efter tidtabell vid fem i fem. Jag lämnade över till näste förare och gick till Personallokalerna för att ha en timmes rast.

När jag ätit matlådan samt pratat med kollegor var det dags att gå ner till spår 2 där en X40-mult bestående av två tvåvagnarsenheter väntade på mig. Vid tio över sex stängde ombordaren dörrarna och så var vi på väg mot huvudstaden. Fem över sju rullade vi in till spår 7 på Stockholm C och så hjälptes ombordaren och jag åt att syna igenom tågsättet. Därefter körde jag ut till Hagalund där det först blev toatömning och sedan parkerade jag på spår 21 på bangården och gick till Personallokalerna en kortis.

Sen var det dags att gå till Ulriksdal där jag tog pendeln ner till Centralen igen. Efter en kvart i Personallokalerna var det dags att gå ner till spår 4 där en X40-mult från Göteborg var på ingående. Då ombordarna synat klart stängde jag dörrarna och så låste jag den bakre enheten som skulle gå utan resenärer. När jag installerat mig i förarhytten och skyltat upp destinationen var det en halvtimme kvar innan avgång och då hann jag med en kopp i Personallokalerna.

Fem i halv tio blev det avgång och vi satte fart mot Västerås. Femtiofem minuter senare stannade vi på spår 1a och resenärerna lämnade tågsättet. Då ombordaren och jag försäkrat oss om att ingen fanns kvar ombord kunde jag ringa Fjärren för att få köra ut till depån och parkera enligt anvisning.

En taxi tog mig tillbaka till Centralen där jag bytte om till privata kläder och sedan blev det buss hem.