Onsdag

Ett tidigt pass blev det idag med start kvart i fem på morgonen och då åkte jag bil till jobbet.

På spår 7 vid Västerås Central stod loktåget med fyra vagnar och väntade och jag klargjorde loket. Ombordaren och jag gjorde sedan bromsprov och vid halv sex kunde vi backa ut från bangården och sedan köra fram till plattform vid spår 3.

Ett par minuter efter sex avgick vi som morgonens andra tåg mot huvudstaden och som vanligt stannade vi i Enköping, Bålsta och Sundbyberg. Till spår 7 på Stockholm C rullade vi in ett par minuter före tidtabell strax efter klockan sju. Växlingspersonal kopplade loss loket så att jag kunde göra rundgång och när den var klar och även det efterföljande bromsprovet avklarat, så var det bara att invänta avgångstiden för att köra tillbaka. Jag gick upp till Personallokalerna för ett toabesök och en kopp kaffe under tiden.

Fem i åtta körde vi tillbaka till Västerås med uppehåll på samma ställen. Vi ankom till spår 3 på Västerås C ett par minuter före plan vid fem i nio. Jag kopplade loss loket och gjorde rundgång och sedan kunde vi växla ut och parkera på spår 7 igen.

Vid tjugo i tio slutade jag och efter en kopp kaffe i Personallokalerna var det bara att åka hem.