Torsdag

Det blev en repris på gårdagens pass idag. Egentligen inträffade inga konstigheter alls under hela passet utan allt flöt på precis som det skulle.

Började vid åttatiden och fem i halv nio satt jag i en X40-mult på spår 5. Denna körde jag till Hallsberg där jag lämnade över till en kollega från Göteborg som skulle köra resten av sträckan.

Efter en dryg halvtimme i Personallokalerna gick jag tillbaka till järnvägsstationen där en X40-mult ankom till spår 5a. Det var en av mina körlärare från övningsåkningen i Stockholm som körde och efter att ha bytt några ord med honom kopplade jag loss den bakre, trevagnars enheten, som jag skulle ha.

Strax efter halv tolv lämnade vi Hallsberg och körde via Kumla, Örebro S, Örebro C, Arboga, Köping, Västerås, Enköping, Bålsta och Sundbyberg till Stockholm.

Trots att det är två dagar före julafton har verkligen ingen julstämning infunnit sig ännu.

Fem minuter före tidtabell – vid tio i två – stannade vi på spår 7 på Stockholm C där jag lämnade över till föraren som skulle ha tågsättet. Jag gick nu upp till personallokalerna för att ha en dryg timmes rast. Efter att ha ätit matlåda blev det fika med trevliga kollegor innan det vid tjugo i fyra var dags att gå ner till spår 7 igen där en X40-mult levererades från Hagalund.

Fem i fyra blev det avgång och femtiofem minuter senare, efter uppehållen i Sundbyberg, Bålsta och Enköping, stannade vi på spår 3 på Västerås C där pendlarna strömmade ur vagnarna. En kollega kopplade isär fordonen och jag kunde, sedan ombordaren och jag kollat igenom det främre fordonet, köra ut det till depån och lämna det på anvisat spår.

Jag tog taxi tillbaka till Centralen och så var det slut på arbetsåret 2016. Nu har jag semester och när jag ska jobba igen är det nytt år!