Fredag

Fredagens pass började vid tolvtiden och tjugo minuter senare stod jag vid spår 5 och väntade på en X40-mult som ankom från Stockholmshållet. Det var dags att köra till västkusten igen och när jag bytt av föraren och installerat mig i förarhytten var vi snart på väg ut från Västerås.

Det flöt på hela vägen och vi råkade inte på några som helst problem under resan. Uppehållen var de vanliga – Köping, Arboga, Örebro C, Örebro S, Kumla, Hallsberg, Laxå, Töreboda, Skövde, Falköping, Herrljunga, Vårgårda och Alingsås. Till spår 7 på Göteborg C rullade vi in fyra minuter tidigt vid tjugo över fyra och då hade jag ändå tagit det väldigt lugnt på slutet för att inte komma fram alltför tidigt.

När jag plockat ihop mina saker och avaktiverat hytten gick jag till Personallokalerna för att ha en timmes rast och då blev det som vanligt mat i form av medhavd låda.

Klockan halv sex var jag tillbaka vid spår 7 och gick bort till andra änden av samma tågsätt. Efter att ha aktiverat hytten, utfört bromsprov och test av säkerhetsgreppet samt skyltat upp fordonet, öppnade jag dörrarna och lät resenärerna inta sina platser.

Tio i sex avgick vi och vi hade uppehåll på samma ställen som i andra riktningen. Det här var en riktigt bra dag för mig eftersom allt rullade på utan minsta störning och jag kunde lämna över till den väntande kollegan på spår 1a i Västerås när vi stannat där vid fem över halv tio.

Jag gick och bytte om och satte mig sedan i bilen för att åka hem. I morgon har jag samma körning igen.