Måndag

Jag tog cykeln ner till jobbet idag, men jag får nog klä mig lite varmare i fortsättningen för det var en aning kallt om händer och fötter. Annars var det inga problem.

Passet började vid kvart i tre på eftermiddagen och en kvart senare var jag på väg ut till spår 7 vid Västerås C där ett loktåg stod parkerat sedan några timmar tillbaka. Jag började klargöra loket och fortsatte sedan med bromsprovet tillsammans med ombordaren. Vid tjugo i fyra kunde vi backa ut från bangården och sedan köra fram till spår 1a varifrån vi skulle avgå strax efter klockan fyra. Jag hann med att hämta en kopp kaffe i Personallokalerna innan vi lämnade Västerås.

Det gick väldigt bra på vägen upp mot Stockholm och efter uppehåll på de vanliga ställena kunde vi rulla in på spår 11 på Centralstationen nån minut före tidtabell vid fem över fem. Jag blev avbytt efter ungefär en kvart och gick då upp till Personallokalerna för att äta min matlåda.

Strax efter halv sju ankom en X40-mult från Göteborg till spår 5 och medan resenärerna strömmade ur vagnarna kopplade jag isär fordonen. Hagalundskollegan som kört från Västerås tog hand om ena fordonet och körde ut det till Hagalund medan jag behöll det andra. Det var dock inte dags för avgång än på en och en halv timme så jag kunde återgå till Personallokalerna för att fortsätta rasta.

När klockan slagit åtta gick jag ner till spår 5 igen för att skylta upp fordonet och låta de väntande resenärerna gå ombord. Fem i halv nio stängde ombordaren dörrarna och vi kunde rulla ut från huvudstaden. Efter uppehåll i Sundbyberg, Bålsta och Enköping ankom vi till spår 4 på Västerås C vid tjugo över nio. När ombordaren och jag synat igenom tågsättet återstod bara för mig att köra ut till depån och parkera på anvisat spår. Sen tog jag taxi tillbaka till Centralen där jag bytte om för att cykla hemåt vid tiotiden.