Måndag

Slut på semestern för den här gången och dags att jobba igen! Jag hade ett reservpass som började klockan 7 på morgonen och på grund av min förkylning så valde jag att ta bussen till jobbet idag i stället för att cykla.

Efter att ha bytt om och ätit lite frukost i Personallokalerna satt jag och pratade med kollegor innan tiden för min första insats inföll. Strax före åtta ankom ett X40-regionaltåg till spår 5 och jag bytte av föraren som kört från Stockholm. När tågsättet var synat och klart stängde jag dörrarna och kunde sedan växla ut fordonet till depån. När jag parkerat på anvisat spår beställde jag en taxi för att åka tillbaka till Västerås C igen.

Där kunde jag ta det lugnt ett tag och när klockan var kvart över nio stod jag ute på plattformen vid spår 2 då en Regina från Linköping rullade in. Jag tog över och när avgångstiden var inne körde jag mot Sala med uppehåll i Ransta längs vägen. På spår 2 i Sala bytte jag ände och vid fem över tio var det dags för avgång igen. Även nu stannade vi i Ransta och när vi sedan ankom spår 5 på Västerås C vid halv elva kunde jag lämna tillbaka Reginan till samme förare som jag bytte av för drygt en timme sedan. Han skulle nu köra tillbaka till Linköping.

Efter dessa båda insatser avlöpte fortsättningen på passet utan att jag behövde göra något mer. Jag kunde äta lunch, fika och sitta och prata med kollegor.

Klockan tre var arbetet över och när jag hade bytt om tog jag första bästa tåg till Stockholm där jag träffade ett par kompisar och kollegor som jobbar i Stockholm. Vi träffas inte så ofta utan uniform och har länge pratat om att gå ut nån kväll men det har dröjt innan det blev av. Vi åt mat och hade trevligt och vips var det dags att ta sista tåget tillbaka till Västerås.