Söndag

Dagens pass började vid kvart i tre och som vanligt var jag på plats i god tid så att jag hann fika och prata med trevliga kollegor i Personallokalerna. När det var dags gick jag ut till spår 14 i Nya Vagnhallen där X2:an jag skulle säkerhetsklargöra stod. Fick börja med att starta om en av vagnarna eftersom det fanns felindikering om att korglutningen inte fungerade. När jag var klar körde jag ner till Norra Bantorget för furnering.

Det blev sedan avgång mot Malmö från spår 11 på Centralen vid tjugo över fyra. Körningen gick bra och efter uppehåll i Södertälje och Norrköping blev jag avbytt när jag stannat på spår 1 i Linköping. Nu hade jag rast i två timmar och då åt jag min matlåda och tog det lugnt.

Strax efter åtta stannade en norrgående X2:a på spår 2 och jag tog plats i förarsätet. Det regnade hela vägen till Stockholm och det var svårt att köra in något av den försening på ungefär 7 minuter som tåget fått nere i Skåne. Efter uppehållen i Norrköping och Södertälje rullade vi in på spår 17b på Stockholm C sju minuter efter tidtabell vid kvart i tio. När ombordarna var klara med syningen blev det avfurnering på Norra Bantorget innan jag kunde fortsätta ut till Hagalund. När toaletterna var tömda parkerade jag på spår 29 och därmed var det bara att gå mot utgången.

Vid kvart i elva satte jag mig i bilen för att åka hem.