Lördag

Även idag blev det busskörande men nu var det ingen ersättningstrafik utan en körning åt en resebyrå som gällde. Åkte i god tid till garaget för att kolla igenom bussen. Fick fylla på kylarvätska i motorrummet och mineralvatten i kylen. Strax efter halv ett åkte jag för att hämta upp folk i Sala, Avesta, Hedemora, Falun och Borlänge. Totalt var det 45 resenärer med på resan och från Borlänge åkte vi norrut mot Insjön där det skulle bli mat klockan fyra.

Vid tjugo i sex satt alla i bussen igen och vi fortsatte norrut mot Rättvik och Dalhalla. Det vankades Diggiloo som började klockan sju.

Vi hade verkligen tur med vädret. Det mulnade på strax innan showen startade men det kom aldrig några regnstänk förrän precis under finalnumret, men inte ens då blev det mer än några regnstänk. Det blev heller aldrig kallt trots att showen höll på till närmare elva på kvällen och Dalhalla är ett gammalt kalkbrott som byggts om till en friluftsteater. Det är otroligt pampigt när man står däruppe där man kommer in och tittar ner i kalkbrottet.

Alla tyckte det var en jättebra show och när alla åter tagit plats i bussen startade vi hemfärden i natten. Efter att ha lämnat av resenärerna på samma platser som jag tidigare hämtat upp dem svängde jag in på garageplanen vid tjugo i tre på morgonen. Där väntade nu – som vanligt – toatömning, vattenpåfyllning, tankning, utvändig tvätt och invändig våttorkning och dammsugning samt lite fönsterputs.

När klockan slog fyra på morgonen hade jag fyllt i tidrapporten samt läst av mitt färdskrivarkort och jag kunde därmed sätta mig i bilen för att åka hem och sova.