Måndag

Det här måste ha varit årets varmaste dag med riktigt tryckande värme precis som det brukar vara nere i Sydeuropa – riktigt pustigt. Tur att det finns luftkonditionering i Personallokalerna 🙂 Arbetet började vid halv tre och då hade jag som vanligt varit på plats ett tag för att fika och idag var jag även tvungen att byta lösenord på mina inloggningar i datasystemen. Det måste göras var tredje månad.

Jag gick ut på bangården för att lifta med ett Uppsala-tåg som stod på spår 10 i Nya Vagnhallen. Nere på Centralen blev jag reserv i ungefär en timme och då satt jag som vanligt i Personallokalerna och pratade med kollegor. När reservtiden löpt ut – utan att jag behövt göra något – åt jag min matlåda och sedan pratade jag med en av busskoordinatorerna för ersättningstrafiken mellan Stockholm och Bålsta. Vi känner varandra sedan jag tillbringade mycket tid på bussgaraget i Enköping när jag körde skolbussen i Grillby.

Vid tjugo över fem bytte jag av föraren som precis ankommit med ett Uppsala-tåg till spår 3 och jag gick till loket i andra änden för att göra mig klar att köra. Det här tåget hade sju vagnar och var 216 meter långt. Vid tjugo i sex blev det avgång och färden mot Uppsala inleddes. Inga konstigheter inträffade och efter uppehållen i Märsta och Knivsta rullade vi in på spår 4 på Uppsala C ett par minuter före tidtabell.

Jag förberedde loket jag kört ifrån för körning åt andra hållet bland annat genom att byta strömavtagare samt tända belysningen åt andra hållet och gick sedan till loket jag skulle köra från. Upprepade förberedelserna där och sen var det bara att invänta avgångstiden vid tjugo i sju. Körningen tillbaka till Stockholm via Knivsta och Märsta gick också helt utan problem och vi kom in på spår 6 på Centralstationen ett par minuter tidigt. Tåget skulle nu tas ur trafik och därför synade de båda ombordarna igenom vagnarna medan jag bytte ände igen. När jag fått klart från ombordarna och gjort mig klar i loket körde jag ut till Hagalund där det blev toatömning och sedan parkering på spår 30. Klockan hade passerat åtta när jag lämnade tågsättet och gick mot utgången för att åka hem.