Fredag

Eftersom det är långhelg för mig nu på lokförarsidan passade jag på att köra lite buss. Så här på sommaren när det både är semestrar och många bussar ute på resor runt om i Norden, blir det alltid ont om förare på hemmaplan. Jag vill ju även upprätthålla kontakten med bussbolaget eftersom jag jobbade där förut och hålla mig lite à jour när det gäller att köra turistbuss.

Precis som förra sommaren är det även nu arbete på järnvägen mellan Bålsta och Stockholm och alla tågavgångar ersätts med buss. Axelssons har flera bussar i ersättningstrafiken och jag skulle ta över en av bussarna i Bålsta vid femtiden på eftermiddagen. Jag tog verkstadsbilen från garaget och åkte till Bålsta och bytte av föraren på bussen när den ankom med resenärer från Stockholm.

När nästa tåg ankom vid kvart över fem lastade jag som andra buss och sen var det bara att köra mot Stockholm. När jag lämnat av alla resenärer på Cityterminalen fick jag köra i väg för att inte stå i vägen och efter en halvtimme var det dags att åka tillbaka och lasta för en retur mot Bålsta. Det kändes inget konstigt alls att köra buss igen utan det var precis som det var i går jag körde även om det nu är nästan ett år sedan sist.

Framme i Bålsta parkerade jag och satt och pratade med andra förare som också hade rast.

Efter drygt ett par timmar var det dags att ”tomma” – alltså köra utan passagerare – till Stockholm. Det var kvällens sista avgång från Stockholm vid tio i elva. Vi var två bussar från olika bolag på den här avgången men de drygt tio resenärerna fick gott och väl plats i min buss, så buss nummer 2 kunde vi skicka hem till sitt garage. När jag lämnat av resenärerna vid det väntande tåget på stationen i Bålsta återstod det bara att köra hem till garaget i Västerås för att städa och tvätta bussen