Torsdag

Tjugo i fyra på eftermiddagen började dagens ”servicetur”. Operativa Personalledningen ringde på en gång för att meddela att inledningen på passet var ändrat. I stället för att köra ner en X2:a till Centralen fick jag börja med en knapp timmes rast i Hagalund, så det var bara att ta det lugnt ett tag till 🙂

Vid kvart i fem gick jag ut till spår 34 där ett Dala-loktåg stod. Det fick jag köra ner till Centralen i stället för den planerade X2:an. Nere på spår 6 kopplade växlingspersonalen loss loket och så fick jag göra rundgång det vill säga köra runt till andra änden av vagnarna. När loket var tillkopplat följde ett bromsprov och efter det kom föraren som skulle köra till Mora och tog över. Jag gick då upp till Personallokalerna för att ha en timmes rast och äta min matlåda och prata med trevliga kollegor.

Vid tjugo i sju ankom ett X2000 från Göteborg till spår 17b och jag bytte av föraren. När det var synat och klart körde jag bort till ”vändspåren” i Karlberg, där jag avaktiverade förarhytten och gick till andra änden. När jag utfört förberedelserna före körning i hytten fick jag köra ner till Norra Bantorget, där städpersonal väntade på att på fräscha till inuti tågsättet. Efter ett tag dök Cateringservice upp för att komplettera furneringen och så kom ombordpersonalen i taxi. Kvart över åtta rullade vi fram till spår 10 på Centralen där jag lämnade tillbaka tågsättet till samme förare som jag löste av en och en halv timme tidigare. Han skulle nu köra tillbaka till Göteborg med dagens sista X2000-avgång. Jag gick upp i Personallokalerna igen för att ha en timmes rast.

Vid tjugo i tio stannade näst sista X2000-tåget från Göteborg på spår 17b och jag tog över förarstolen. När ombordarna lämnat klart efter att ha synat körde jag fram till Norra Bantorget där det som vanligt blev avfurnering. Sen fortsatte jag ut till toatömningen i Hagalund och efter den fick jag lämna fordonet på spår 47 eftersom det skulle in på verkstaden under natten. Därmed var dagens arbete över och jag gick genom ”suckarnas gång” – den långa inglasade gångbron som går över bangården – till utgången. På parkeringen satte jag mig i bilen och åkte hem.

Nu är jag ledig två dagar och jobbar igen på söndag.

2 tankar om “Torsdag”

  1. Hej, jag mins inte hur jag fann din blogg men nu har du en ny följare, en pensionerad skrivbordskarl.