Onsdag

Samma pass som i måndags vilket gjorde att jag började vid halv två. Innan jag åkte till jobbet skjutsade jag pappa till mäklaren och sen till banken eftersom försäljningen av föräldrarnas radhus slutfördes idag.

Mitt loktåg stod idag på spår 10 i Nya Vagnhallen och när jag som vanligt kollat att allt var ok körde jag ner till spår 3 på Centralen, där jag bytte ände. Vid tjugo i tre var det avgång och jag satte fart på det 269 meter långa och 602 ton tunga tågsättet. Inga konstigheter uppenbarade sig under körningen och efter de vanliga uppehållen i Märsta och Knivsta rullade vi in på spår 4 på Uppsala C enligt plan. Där fick jag gå till loket i andra änden och tjugo i fyra åkte vi iväg tillbaka mot Stockholm.

När jag lämnat över till näste förare på tur hade jag en timmes rast och då åt jag min matlåda uppe i Personallokalerna. Vid tjugo över fem ankom ett annat likadant tågsätt till spår 3 och jag bytte av kollegan och gick till andra änden och gjorde mig klar. Tjugo i sex rullade vi iväg för dagens andra Uppsala-varv och även nu gick allt smärtfritt.

Efter att ha bytt ände och förberett återfärden var det bara vänta tills klockan blev tjugo i sju – det vill säga avgång.

Tillbaka i Stockholm kom vi in på spår 6 och jag gick åter till loket i andra änden. Ombordarna synade igenom vagnarna och när de var klara kunde jag köra ut till toatömningen i Hagalund. Idag hade jag ingen ”fripassagerare” med i vagnarna 🙂

Jag fick lämna tågsättet på spår 15 inne i Nya Vagnhallen och kunde sedan ta bilen och åka hemåt.