Söndag

Söndagen innehöll ett tolvtimmarspass som startade vid kvart över tio på förmiddagen. Efter att ha ätit frukost och fikat samt pratat med kollegor i Personallokalerna var det dags att gå ut till spår 25 på bangården, där ett InterCity-loktåg med åtta vagnar stod och väntade på mig. När jag som vanligt kollat att allt var ok körde jag ner till Norra Bantorget för furnering. De två ombordarna intog också sina platser och vid halv tolv, när allt var klart rullade jag fram till spår 12 på Centralen och lämnade över till en av mina körlärare som jag hade under övningsåkningen när jag blivit anställd på SJ. Han skulle köra tåget ner till Göteborg. Jag gick upp till Personallokalerna för att sitta reserv under en timme, men jag behövde inte göra någon insats utan kunde sitta och prata med kollegor och fika i stället.

Strax efter klockan ett gick jag ner till spår 18b för att lifta med ett tjänstetåg ut till Hagalund igen. Därute hann jag upp till Personallokalerna en kortis innan det var dags att bege sig bort till spår 47, där min X2:a hade kommit ut från verkstaden. Depåpersonal hade gjort dygnsklargöringen så jag behövde bara göra en säkerhetsklargöring och så kunde jag åka ner till Norra Bantorget för dagens andra furnering. Strax efter klockan tre körde jag fram till spår 12a där resenärerna fick gå ombord och tjugo över blev det avgång för oss. Tågets destination var Malmö och Köpenhamn men som vanligt körde jag bara till Linköping efter ett uppehåll i Norrköping. När jag blivit avbytt gick jag till Personallokalerna för att ha två timmars rast.

Strax före sju stannade X2000-tåget från Malmö på spår 2 och jag bytte av föraren. Sen fortsatte vi norrut med uppehåll i Norrköping och Södertälje. Vi ankom till spår 19b på Stockholm C en minut före tidtabell. När ombordarna synat klart blev det som vanligt avfurnering på Norra Bantorget och sen var det bara att fortsätta ut till Hagalund. Efter toatömningen fick jag parkera på spår 46 utanför verkstadsporten och därmed var också dagens arbete över och jag kunde gå till bilen för att åka hem.