Fredag

Dagens arbete började tjugo över ett och det var ett helt nytt pass för mig. Efter att som vanligt ha fikat och pratat med trevliga kollegor i Personallokalerna samt tagit ut tågorder och fordonslistor gick jag ut till spår 25 på bangården där mitt loktåg med fem vagnar stod uppställt. När jag kollat att allt var ok körde jag ner till spår 6 på Centralen där växlingspersonal direkt kopplade loss loket så att jag kunde göra rundgång. När loket var tillkopplat i andra änden och efterföljande bromsprov var klart gick jag till kioskvagnen och hämtade en kopp kaffe.

Kvart i tre avgick vi från Stockholm och det här var InterCity-tåget till Sundsvall. Vi hade uppehåll på Arlanda och när vi stannat på spår 2 på Uppsala C blev jag avbytt av en förare från Sundsvall som skulle köra resten av sträckan. Jag gick direkt till spår 4 för att åka pass med ett tåg tillbaka till Stockholm. Väl där hade jag ungefär två timmars rast i Personallokalerna.

Vid tjugo över sex ankom ett tåg från Uppsala till spår 3 och jag bytte av föraren och hans elev. Efter att ha gått till loket i andra änden av de nio vagnarna och gjort mig klar var det bara att invänta avgång. Tjugo i sju rullade vi iväg från Stockholm C och efter sedvanliga uppehåll i Märsta och Knivsta ankom vi till spår 4 på Uppsala C i rätt tid. Tågsättet skulle nu tas ur trafik så ombordarna synade igenom vagnarna medan jag gick till andra änden. När jag var klar körde jag iväg som tjänstetåg (utan passagerare). För att ta mig in i depån i Hagalund måste man komma söderifrån så jag var tvungen att köra ner till Norra Bantorget för att byta riktning. Efter toatömningen fick jag parkera på spår 37 där jag bara lämnade tågsättet och gick mot utgången. Klockan var nio när jag satte mig i bilen för att åka hem. I morgon är jag ledig men på söndag jobbar jag igen.