Torsdag

Kristi Himmelsfärdsdagen började med att jag gick bort till Ulriksdal efter att som vanligt ha parkerat bilen i Hagalund. Där tog jag pendeln ner till Centralen och gick upp i Personallokalerna för att fika lite och prata med kollegor innan det var dags att börja arbeta. Vid halv två gick jag ner till spår 18b där en kollega snart rullade in med en X2:a från Malmö. Efter att ha bytt några ord med varandra medan resenärerna lämnade tågsättet kunde jag när ombordarna lämnat klart efter syningen köra bort till vändspåren i Karlberg, där det var planerat att jag skulle stå nästan två timmar.

Efter att ha bytt ände och utfört kontrollerna före färd hämtade jag lite kaffe och lyssnade på radio. Det var en riktigt fin dag med sol och värme 🙂

När drygt en timme hade gått ringde SJs Trafikledning och ville att jag skulle köra ner till Norra Bantorget så att städpersonalen kunde börja fixa till tågsättet. Väl där fyllde jag på färskvatten i en av vagnarna och felsökte lite på ett par fel som fanns i felindikeringssystemet. Efter ett tag kom Cateringservice och började stödfurnera och så dök även de två ombordarna upp. När allt var klart körde jag fram till spår 11 på Centralen för att låta resenärerna gå ombord.

Tjugo över fyra var det avgång och vi lämnade huvudstaden med siktet inställt på Malmö. Efter uppehållen i Södertälje och Norrköping stannade jag på spår 1 i Linköping ett par minuter före tidtabell och blev avbytt av den väntande föraren som skulle köra resten av sträckan. Jag gick bort till Personallokalerna för att ha ett par timmars rast och då åt jag min matlåda, fikade och tog det lugnt.

Strax före klockan åtta var jag tillbaka på järnvägsstationen och snart ankom norrgående X2000-tåg från Malmö till spår 2 och jag bytte av föraren.

Det var uppehåll i Norrköping och Södertälje även på tillbakavägen och allt rullade på utan konstigheter. Vi ankom spår 17b på Stockholm C nån minut efter tidtabell. När tågsättet var tomt var det dags för avfurnering på Norra Bantorget och sen kunde jag fortsätta ut till Hagalund. Efter toatömningen hamnade jag på spår 10 inne i Nya Vagnhallen och när jag parkerat var det bara att hoppa ut och gå mot utgången. Klockan var i det närmaste elva när jag satte mig i bilen.