Måndag

Ny vecka och dags att få köra tåg igen efter en ledighet med mycket aktivitet. Nu är i alla fall föräldrarna på plats i sin nya lägenhet 🙂

På väg till Hagalund var det verkligen aprilväder. Inne i Västerås var det uppehåll och solsken men bara några kilometer mot Enköping så var det riktigt snöoväder så det var slask på vägen och vitt i naturen. Efter Enköping så klarnade det upp igen och det var barmark resten av vägen. När jag hade parkerat i Hagalund gick jag direkt till Ulriksdal och tog pendeln ner till Centralen. Där inhandlade jag en sallad som jag skulle avnjuta senare och så blev det fika i Personallokalerna och prat med trevliga kollegor.

Vid halv tre gick jag ner till spår 7 där ett X40-regionaltåg bestående av två trevagnarsenheter ankom från Göteborg. Efter att ha bytt av föraren gick jag till andra änden och förberedde mig för att köra. Fem i halv fyra blev det avgång. Nu sken solen fast det har ännu inte blivit någon riktig vårvärme. Efter uppehåll i Sundbyberg, Bålsta och Enköping rullade vi in på spår 5 på Västerås C ett par minuter före tidtabell och jag lämnade över till föraren från Göteborg som skulle köra resten av sträckan.

Nu kunde jag gå upp till Personallokalerna för att äta min sallad och ha en timmes rast. Vid tjugo i sex stannade regionaltåget från Göteborg på spår 1a och jag bytte av föraren som var min instruktör på Rc-fordonsutbildningen för två år sedan. Sen var det full fart mot Stockholm – även nu med uppehåll i Enköping, Bålsta och Sundbyberg. Det här tåget bestod av en trevagnars och en tvåvagnars X40 och resan gick helt utan konstigheter. Vi ankom spår 5 på Stockholm C exakt enligt tidtabell och medan resenärerna steg av kom en förare och kopplade isär enheterna och tog hand om trevagnarsenheten. Jag gick bort till den avkopplade tvåvagnarsenheten och när jag utfört kontrollerna före färd kunde jag köra ut till Hagalund. Efter att ha passerat igenom toatömningen hamnade jag på spår 28 där jag fick gå till andra änden och lämna klargöringsprotokollet samt kvitto eftersom fordonet snart skulle ut i trafik igen. För mig var dock passet över och jag gick till parkeringen och satte mig i bilen för att åka hem.