Onsdag

Veckans sista pass började inte förrän vid tjugo i sex på eftermiddagen så jag kunde ta det lugnt hemma och hann till och med fixa lite i trädgården innan det var dags att göra sig i ordning och åka till Hagalund. Mitt InterCity-tåg stod på spår 34 och bestod förutom Rc6-lok av fem personvagnar. När jag kollat att allt var ok körde jag ner till Norra Bantorget där Cateringservice kom och furnerade. När de två ombordarna var klara med sina förberedelser rullade vi fram till spår 11 på Centralen för att låta resenärerna gå ombord.

På grund av tågkö lämnade vi Stockholm C några minuter sent vid tio över sju. Vi hade uppehåll i Södertälje och Katrineholm och när vi stannat på spår 2 i Hallsberg blev jag avbytt av föraren som skulle köra resten av sträckan till Karlstad som var tågets slutstation. Jag gick bort till Personallokalerna för att ha en och en halv timmes rast.

Vid kvart över tio stannade kvällens sista X2000-tåg – ”Nattugglan” – från Göteborg på spår 3 och jag tog plats i förarstolen. Nu var det raka spåret till Stockholm C och det rullade på fin-fint. Vi ankom spår 17b vid halv tolv och det var ett par minuter före tidtabell. När resenärerna lämnat tågsättet och ombordarna var klara med syningen körde jag fram till Norra Bantorget där avfurnering väntade. Sen fortsatte jag ut till Hagalund för toatömning och så hamnade jag på spår 12 i Nya Vagnhallen. Där kom depåpersonal direkt och skulle dygnsklargöra tågsättet för morgondagens uppdrag.

Klockan hade passerat halv ett när jag satte mig i bilen för att åka hem. Nu är jag alltså ledig resten av veckan och har semester nästa vecka. Det blir dock ingen vårresa för mig nu i år utan det får bli lite pyssel hemikring. Dessutom ska jag hjälpa mina föräldrar att flytta – efter 44 år i radhus har de nu köpt en lägenhet och nästa vecka går flyttlasset.