Onsdag

Jag började inte förrän strax före halv fyra på eftermiddagen idag så jag kunde ha det lugnt och skönt hemma innan det var dags att göra sig i ordning och åka iväg till jobbet. Väl där träffade jag en av mina handledare/körlärare jag hade under praktiken i Västerås och pratade lite med honom.

Efter att ha tagit ut dagens fordonslistor och tågorder var det dags att gå ut till spår 26 där X2:an jag skulle ha stod och väntade. Började med att göra en säkerhetsklargöring och sen kunde jag köra ner till Norra Bantorget där det väntade furnering. När allt var klart rullade vi fram till spår 12a där jag lämnade över till den väntande föraren med elev som skulle köra ner till Malmö. För mig väntade en timmes rast och därför gick jag upp till Personallokalerna.

Strax efter klockan sex var det dags att gå ner till spår 11, där snart en X2:a kom framkörandes. Jag tog plats i förarhytten och vid tjugo över blev det avgång. Efter uppehåll i Södertälje och Norrköping blev jag som vanligt avbytt när jag stannat på spår 1 i Linköping och kunde gå bort till Personallokalerna för att ha knappt två timmars rast.

På tillbakavägen skulle jag ha dagens sista tåg från Malmö som ibland kallas ”Nattugglan” eftersom den ankommer Stockholm tjugo minuter före midnatt. På grund av ett signalfel strax söder om Nässjö var det ungefär tjugo minuter sent när det nådde Linköping vid kvart över tio. När jag installerat mig bakom spakarna blev det avgång norrut men vi hade ett pendeltåg framför oss till Norrköping så det var bara att ta det lugnt. Efter uppehållet i Norrköping rullade det på väldigt bra – det är ju inte många tåg ut så här dags på kvällen. Vi stannade även i Södertälje innan vi rullade in till spår 17b när klockan slog midnatt och då var vi 21 minuter sena. Då ombordarna synat igenom vagnarna körde jag fram till Norra Bantorget där Cateringservice kom och avfurnerade. Sen återstod bara att fortsätta ut till toatömningen i Hagalund där det inte var någon kö utan jag fick köra fram direkt. När jag sedan parkerat på spår 23 var det nya dygnet nästan en timme gammalt och jag kunde ta bilen och åka hem.

Nu är jag faktiskt ledig resten av veckan 🙂 och nästa vecka börjar med två dagars utbildning så det blir inget tågkörande för mig förrän på onsdag.

2 tankar om “Onsdag”

 1. Hej!
  Brukar att läsa din blogg varje dag, tycker att den är intressant. Kan du lägga ut en bild på en tågorder och på en fordonslista, hade varit kul att se hur en sån ser ut. Vill gärna se en bild från förarplatsen i en X2000.
  Mvh Niclas

  • Hej Niclas!
   Kul att höra att du läser min blogg! Jag ska se om jag kan fixa någon bild på en tågorder och en fordonslista framöver. Jag har en bild på förarplatsen i en X2:a om du klickar på Fordon i menyn och sedan går till X2
   Här är en direktlänk till bilden:
   https://johnnysblogg.se/wp-content/gallery/x2/20140705_080307.jpg
   Det kan hända att det dyker upp en nyare bild så småningom
   /Johnny