Söndag

Söndagens arbete gick i dubbeldäckarens tecken och började med en Pendeltågsresa ner till Centralen efter att jag som vanligt hade parkerat bilen i Hagalund. När jag steg av Pendeln gick jag upp till Personallokalerna för att äta lite frukost och ta ut dagens listor och order. Strax efter halv elva stod jag nere vid spår 7 där ett regionaltåg från Hallsberg bestående av en trevagnars och en tvåvagnars X40 rullade in. Jag bytte av föraren och gick till andra änden för att aktivera hytten och göra mig klar. Det var ganska precis 50 minuter till avgång och efter att ha installerat mig i hytten och utfört kontrollerna före färd hade jag tid att gå och felsöka på en av toaletterna som larmade att vara felaktig. När jag kom dit fungerade den naturligtvis och fellarmet var borta. 🙂

Klockan fem i halv tolv blev det avgång och jag satte fart ut från Centralen. Tågets destination var Göteborg och jag skulle köra till Västerås, dit vi ankom till spår 5 i rätt tid efter uppehåll i Sundbyberg, Bålsta och Enköping. Jag lämnade över till föraren som skulle köra resten av sträckan till Göteborg och gick upp till Personallokalerna för att ha en timmes rast och då äta min matlåda.

Fem över halv två ankom ett likadant regionaltåg från Göteborg till spår 1a och jag bytte av föraren. Snart var vi på väg mot huvudstaden med uppehåll på samma ställen längs vägen. Vi ankom i rätt tid till spår 5 på Stockholm C och när jag avaktiverat hytten var det bara att gå till andra änden för att göra mig klar. Jag skulle köra samma tågsätt tillbaka till Västerås efter 50 minuters uppehåll.

Vid fem i halv fyra avgick vi och det blev en repris på resan tidigare under dagen. När vi stannat på spår 5 lämnade jag över till samma förare som jag bytte av ungefär tre timmar tidigare. Han skulle nu köra ”hem” till Göteborg igen och jag fick ytterligare en timmes rast i Personallokalerna.

Fem över halv sex rullade ytterligare ett likadant regionaltåg från Göteborg in på spår 1a i Västerås och jag tog plats i förarhytten. Även den här resan gick utan problem och vi ankom några minuter efter plan till spår 7 på Stockholm C. När tåget var tomt på resenärer och ombordarna lämnat klart återstod bara att köra ut till Hagalund. Där tömdes toaletterna och så hamnade jag på spår 32 där jag bara kunde lämna tågsättet och gå mot utgången för att komma till bilen och åka hem.