Lördag

Började semestern med busskörning 🙂 Åkte till garaget vid halv tio och började med att kolla igenom bussen och allt verkade ok. Hann med kaffe och macka innan reseledaren dök upp strax före halv elva. Vi åkte ner till busstationen där gruppen på 65 personer väntade.

När alla var avprickade och vi var fulltaliga satte vi kurs mot Bergslagen. Första anhalt var Bångbro Herrgård precis utanför Kopparberg där lunchen skulle intas. Det blev förrätt och varmrätt samt kaffe och kaka.

När alla var nöjda och belåtna fortsatte vi till Opera på Skäret några kilometer utanför Kopparberg där vi skulle se La Triviata av Giuseppe Verdi. Operan spelas i ett gammalt virkesmagasin så det är lite speciellt. Det var faktiskt första gången någonsin för mig att se på opera och jag måste säga att det blev en positiv upplevelse. Inte för att jag kanske gillar musiken så mycket men det är väldigt pampigt och vilken inlevelse och dramatik artisterna spelar sina roller. Det var faktiskt lite häftigt måste jag säga och jag satt kvar hela tiden eftersom jag ville se hur det slutade.

När föreställningen var över och de stående ovationerna klingat av gick alla ombord på bussen och vi började resan tillbaka till Västerås. Nästan exakt klockan nio stannade jag på busstationen och när alla lämnat bussen var det bara att köra tillbaka till garaget och börja städa och tvätta. Klockan 23 hade jag parkerat bussen och satte mig i bilen för att åka hemåt.

Nu är det semester på riktigt 🙂