Fredag

Sista arbetspasset före semestern började vid halv sju nere på Centralen. Jag hade som vanligt parkerat bilen i Hagalund, tagit pendeln ner och hunnit med kaffe och smörgås samt pratat med kollegor innan det var dags att göra en insats.

Jag skulle egentligen byta av föraren på ett direkttåg från Uppsala men det tåget var inställt i dag och därför kom tågsättet med sju vagnar och ett lok i varje ände ner från Hagalund i stället vid halv åtta. Jag körde detta som tjänstetåg (utan passagerare) till Linköping där jag hamnade på spår 23 på uppställningsbangården. Efter att ha bytt ände och förberett för tillbakafärden hann jag gå bort till Personallokalerna för att ta en kopp kaffe och ett par mackor.

Vid tio i elva hade jag kört ner till spår 2 på Linköping C och när resenärerna gått ombord satte jag fart norrut med uppehåll i Norrköping och Södertälje. Vi anlände spår 18 på Stockholm C före tidtabell och när ombordaren och jag hjälpts åt att syna vagnarna kunde jag köra ut till Hagalund där jag fick passera vid sidan av toatömningen. På spår 18 kopplades loket jag kört loss från övriga tågsättet och så fick jag ställa det utanför Nya Vagnhallen på spår 15 där det senare skulle kopplas till ett annat tågsätt.

Därmed var dagens arbete slutfört och jag gick till Personallokalerna för att fixa några saker innan jag tog bilen hem för att ha fyra veckors SEMESTER 🙂 Det ska bli väldigt skönt!

Det betyder också att det inte kommer att bli så flitiga uppdateringar av min blogg under den närmaste månaden … men jag hoppas ni fortsätter läsa min blogg när jag är tillbaka i arbete i mitten av september