Onsdag

Var nere vid receptionen vid fyratiden för att äta den tidiga frukosten och när jag sedan checkat ut gick jag bort till järnvägsstationen. Det stod två 9 vagnars Uppsala-pendlar uppställda där under natten och nu skulle jag ha tågsättet på spår 7 det vill säga inte samma som jag körde hit och parkerade i går kväll. Började med att dra igång och klargöra det bakre loket och när det var klart gick jag till det främre och gjorde samma sak där. När ombordaren var klar med sin klargöring av vagnarna gjorde vi bromsprovet och sen var det bara att invänta avgångstiden vid tjugo i sex.

Normalt kommer tågsättet som ska gå som första tåg från Uppsala på morgonen som tjänstetåg från Hagalund – det har jag kört ett antal gånger – men nu under sommaren är det alltså ett av de två nattparkerade tågsätten som används för denna avgång.

Inga konstigheter uppträdde under resan mot Stockholm och planenligt rullade vi in till spår 3 på Centralen i rätt tid. Där blev jag avbytt av en Hagalundskollega och fick en timmes rast som jag tillbringade i Personallokalerna.

Kvart över sju gick jag tillbaka till spår 3 för att byta av en annan Hagalundskollega som kom in med ett tåg från Uppsala. Detta körde jag ett varv med (alltså till Uppsala och tillbaka) och när vi åter stannat på Stockholm C skulle tåget tas ur trafik, så ombordarna synade vagnarna medan jag gick till loket i andra änden. Sen återstod bara att köra ut till Hagalund, få toaletterna tömda och parkera det på anvisat spår. Så var det slut på den här arbetsdagen och jag kunde sätta mig i bilen och åka hemåt