Måndag

Dags för ett eftermiddags-/kvällspass som började vid tretiden. Först var det dags att agera draglok och köra ner ett loktåg till spår 5 på Centralen. Där kopplades mitt lok loss och så fick jag vänta tills loktåget hade åkt iväg vid halv fem. Sen kunde jag köra bort för att inte stå i vägen och när nästa tågsätt rullat in på spår 5 körde jag fram till och emot sista vagnen så att växlingspersonalen kunde koppla på mitt lok. Därefter blev jag avbytt av en förare som hade elev och jag kunde gå till Personallokalerna för att ha rast.

På grund av banarbete den här veckan vid Strängnäs var innehållet i arbetspasset omgjort. I stället för att åka till Eskilstuna och därifrån köra till Arboga och tillbaka, sedan ha rast i Eskilstuna och slutligen köra tillbaka till Stockholm fick jag fick börja med nästan två och en halv timmes rast.  Sedan var det dags att gå ner till spår 17b där en multipelkopplad X40 rullade in. Den körde jag ut till Hagalund, genom toatömningen och hamnade sedan på spår 20. Växlingspersonal kopplade loss den ena enheten – den med två vagnar – och jag bytte ände på trevagnarsenheten. Sen var det hög tid att åka tillbaka ner till Centralen för att avgå vid tjugo i nio. Efter uppehåll i Flemingsberg, Södertälje och Nykvarn ankom vi till Läggesta vid halv tio. Där fick alla resenärer byta till buss för vidare färd mot Strängnäs och Eskilstuna och i Eskilstuna väntade ett annat tåg för att köra mot bland annat Arboga, Örebro och Hallsberg.

Jag bytte ände och stängde dörrarna och sedan var det bara att vänta i knappt en timme på att resenärerna skulle komma med buss till avgången vid fem i halv elva. När alla var ombord satte jag fart mot Stockholm igen med uppehåll på samma ställen. Strax efter elva ankom vi till spår 17b på Centralstationen och när tågsättet var synat var det bara att köra ut till Hagalund, få toaletterna tömda och slutligen parkera på spår 26. Det fick avsluta arbetet för dagen och när klockan passerat midnatt satte jag mig i bilen för att åka hem. Nu är jag ledig resten av tisdagen samt onsdagen och jobbar igen på torsdag.