Fredag

Strax efter halv fyra hade jag ätit mina frukostmackor och var på väg ut på bangården för att ta mitt Uppsala-tåg i besittning. Det var ett fullängdståg det vill säga 9 vagnar med lok i vardera änden – totalt 269 meters längd. Jag åkte ner till Centralen och hamnade på spår 17 där jag fick byta ände för att kunna köra som tjänstetåg (utan passagerare) till Uppsala.

Framme på spår 1 på Uppsala C var det dags att byta ände igen och snart blev klockan tjugo i sex och avgång söderut som morgonens första pendlartåg. Efter uppehåll i Knivsta och Märsta ankom vi till spår 3 några minuter före tidtabell. Där blev jag avbytt av en väntande kollega och kunde gå upp till Personallokalerna för lite reservtjänst och rast innan nästa uppdrag.

Det var en lugn morgon så någon insats behövdes inte som reserv och vid halv nio stod jag på spår 12 för att byta av föraren på ett av morgonens direkttåg från Uppsala och köra ut det till Hagalund. Efter utförd toatömning var det bara att lämna tåget på anvisat spår och jag gick sedan bort till ett tjänstetåg för att lifta med det tillbaka till Centralen.

Där hann jag med en kopp innan det var dags att gå ner till spår 18b för att ta emot en X2:a som kört från Malmö på morgonen. Någonstans nere i Skåne eller Småland hade tåget kört på en älg vilket tydligt syntes i fronten med både krossad noskon och blod och päls som satt kvar. När tåget var synat och klart åkte jag fram till Norra Bantorget där Cateringservice kom och avfurnerade och därefter fortsatte jag ut till Hagalund. Efter toatömningen fick jag köra in tågsättet i saneringshallen där personal väntade på att ta hand om tåget. Det avslutade arbetet för veckan och jag kunde ta mig hem för att fira en ledig helg.

På kvällen kollade jag på den TV-sända innebandymatchen mellan IKSU från Umeå och Rönnby. Det var semifinalmatch nummer 4 och Rönnby ledde med 2-1 i matcher och kunde därmed avgöra. Efter en mycket spännande match där Rönnbytjejerna ledde med 4-1 efter 12 minuter i första kunde IKSU sedan hämta upp till 5-5 i slutet av andra. Rönnby var det starkare laget i tredje och gick fram till 7-5 i mitten av perioden och kunde med en sekund kvar fastställa slutresultatet till 8-5 i tom bur. GRATTIS tjejer – nu spelar Rönnby SM-final nästa lördag i Globen där de får möta Mora.